Sportvilág

2010.07.06. 02:29

Gál Enikő jól katázott

Az ausztriai nemzetközi karate versenyről Gál Enikő és Németh Zsuzsanna is két éremmel tért haza.

Vastag Nándor

Osztrák, magyar, szlovák, horvát és román karatékák részvételével rendezték meg a 4. Hügelland-Schöckland-kupát. A közel 240 fős mezőnyben a szombathelyi Leo Karate-Do SE két sportolója remekül teljesített. A 16-17 éves korosztályban katában (formagyakorlat) Gál Enikő osztrák és horvát ellenfele 5:0-s legyőzésével jutott a döntőbe, ahol szintén 5:0-s magabiztos győzelemmel utasította maga mögé osztrák válogatott kerettag riválisát.

A 18 éven felüliek között Németh Zsuzsanna először osztrák vetélytársát 3:2-re múlta felül, majd az elődöntőben egy másik osztráktól - aki ráadásul válogatott is - 5:0-ra kikapott. A bronzéremért folytathatta, amit 5:0-s sikerrel szerzett meg. Kumitéban (küzdelem) mindkét vasi lány második helyen végzett. Gál Enikő osztrák rivális 5:0-s legyőzése után a fináléban 4:2-es vereséget szenvedett egy horvát karatékától, míg Németh Zsuzsanna ausztriai versenyzőt vert 6:0-ra, majd 4:0-ra alulmaradt egy másik osztrákkal szemben. A versenyzők felkészítője, Gál Róbert elégedett volt a viadal után, a csapat egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tért haza Ausztriából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!