Sportvilág

2011.07.29. 11:00

Wéber Gábor: Nyerhet a Ferrari

Mogyoród – Immár a tizedik, magyarországi futamon vállal szerepet a tévés közvetítésben, korábban a kommentátorállásban, ezúttal szekértőként, a boxutcában dolgozik majd Wéber Gábor autóversenyző, F-1-es szakértő. Szerinte ezúttal a Ferrari lesz a legjobb.

Horog László

Tippelni nem igazán szeret a futamokat megelőzően, úgy gondolja, a nagy hármas, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren ezúttal is kiemelkedik a mezőnyből. Ez akár a csapatok végső sorrendje is lehet, az idei szezonban jobbára ez volt a befutási sorrend. Az idény elején a Red Bull nagyon elment a mezőnytől, hasonlóan a két évvel ezelőtt történtekhez, amikor a Brawn GP és elsőszámú pilótája, Jenson Button ellépett a többiektől, olyan előnyt szerezve a szezon nyitó futamain, hogy a riválisok később csak üldözni tudták, befogni nem. Ezúttal is kísértetiesen hasonló a helyzet, az elején parádézó Vettelt aligha éri utol bárki is.

- Úgy tűnik, az idényt megelőzően a riválisok nem rendelkeztek olyan fejlesztési potenciállal, mint az energiaital-gyártó cég F-1-es csapatának mérnökei. Később a különbség csökkent, ma már nem annyira jelentős, mint korábban, de még érzékelhető. Nagyon szoros küzdelemre számítok az idei futamon, ugyanúgy apróságok dönthetnek, mint egy hete a Nürburgringen, ahol hatalmas küzdelmet vívott Hamilton, Alonso és Vettel. A vége előtt 15 körrel nem lehetett megmondani, ki lesz a nyertes. Ugyanez bekövetkezhet a mi nagydíjunkon is. Fernando Alonso a legkiegyensúlyozottabb, a legkevesebbet ő hibázik éles helyzetekben, Sebastian Vettel a legjobb autóban ül, ráadásul vezetni ő is nagyon tud, Lewis Hamilton pedig a múltkori diadalának köszönhetően vélhetően komoly önbizalommal várja a rajtot, igaz, ettől nem lesz gyorsabb a kocsija. Ahogy az autóknál a nagy hármas, egyéniben a fentebb említett trió jár a mezőny előtt, néha Button és Webber beleszól ugyan a csatározásukba, de ők nem képesek ennyire kiegyensúlyozott teljesítményre. Valami azt súgja, ez a Ferrari hétvégéje lesz, de ez a részemről szimpla megérzés, semmi más – közölte Wéber Gábor.

Az alábbi pillanatképeink csütörtökön készültek a paddockban - a nagyüzem pénteken délután kezdődik, de az események igazán csak a szombati időmérőn gyorsulnak fel, addig nincs jelentős mozgás a boxutcában.



További Forma-1-es hírek az f1csatorna.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!