Sportvilág

2012.07.27. 06:27

Londoni olimpia - Kővágó: doppingvétség

London - A ma 22 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét veszi a XXX. nyári olimpiai játékok Londonban. Már csak 157 a magyar indulók száma.

MTI

DISZKOSZOS BUKÁS 

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében doppingvétség miatt nem indulhat a londoni olimpián Kővágó Zoltán Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető. A CAS másodfokú döntésében helyt adott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fellebbezésében foglaltaknak, mely szerint a sportoló megszegte doppingellenes kötelezettségeit, és kivonta magát a doppingellenőrzés alól - áll a Magyar Atlétikai Szövetség közleményében. Az athéni játékokon ezüstérmes dobóatléta, aki idei eredményei alapján Londonban is éremesélyesnek számított, kétéves eltiltást kapott. A sportdöntőbíróság ítélete jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség. Kővágó a második a londoni játékokra szintet teljesített magyar atléták közül, aki doppingvétség miatt nem indulhat: korábban a másik diszkoszvető, a szombathelyi Fazekas Róbert került ki a csapatból, miután egy doppingellenőrzés során mintájában sztanozolol nyomaira bukkantak. Török Olivér, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sajtófőnöke elmondta: Kővágó ellen tavaly indult eljárás. A MOB meg volt győződve a versenyző ártatlanságáról, ezért támogatta a MASZ CAS-hoz benyújtott fellebezését, és több millió forinttal hozzájárult a jogi procedúrához.

TENISZSORSOLÁS 

Babos Tímea a kazah Galina Voszkobojeva, Szávay Ágnes pedig a hazai közönség előtt szereplő brit Elena Baltacha ellen kezd a londoni olimpia női tenisztornáján. Párosban az idei wimbledoni tornán döntős, ott az amerikai Williams-nővérektől vereséget szenvedő Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova cseh duóval találkoznak a nyitófordulóban a magyarok.

VISSZALÉPETT 

Nem épült fel Berki Krisztián egyik nagy riválisa, Teng Haj-pin kínai tornász a két hete elszenvedett sérüléséből - elszakadt egy izom a bal alkarjában -, így a lólengés 2004-es ötkarikás bajnoka nem indul az olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!