Sportvilág

2013.06.09. 17:20

Él a szakszövetségek tanácsa

Taggyűlést tartott a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa.

Horváth Erika

Az összejövetelen prof. dr. Gadányi Károly,  a tanács elnöke számolt be az elmúlt évről. Először is arról, hogy a Vas Megyei Sportigazgatóság tavaly februárban történt megszüntetése után a megye sportjának irányítójaként - társadalmi szervezetként - a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa maradt, amely újjáalakulva megerősítette elkötelezettségét.

Huszonkét szakszövetség égisze alatt mintegy ötszáz sportszakember szervezi, rendezi a versenyeket, mozgósít a sportra. Nagy probléma, hogy míg az előző években a szakszövetségek tanácsának évente mintegy 15 millió forint állt a rendelkezésére, addig a 2012-es évben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) összesen 4 milliót biztosított a sportfinanszírozása -  de minden jel arra mutat, hogy ez csak egy egyszeri támogatás volt. Nagy segítség a Megyeháza épületében térítésmentesen kapott három irodahelyiség, illetve hogy a megyei vezetés vállalta a pénzügyi, könyvelési feladatok intézését, a postaköltségek finanszírozását.

Szó esett arról is, hogy a MOB egy koordinációs irodát kíván felállítani Vas megyében. Az eredetileg kijelölt március 1-jei időpont sajnos várat magára.

A taggyűlés határozott arról, hogy a sport területén kiemelkedő munkát végzőket (sportoló, edző, labdarúgó, sportvezető, sportújságíró) minden évben kitünteti. Választásra is sor került. A nemrégiben elhunyt alelnök, dr. Vargyas Csaba utódja Németh Lajos lett, bekerült az elnökségbe Wagner József,  illetve  a titkári funkcióról lemondott Pálóczi László  munkáját a jövőben Varga Jenő végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!