Sportvilág

2013.08.22. 20:18

Világvándor spanyol edző került a magyar futsalválogatottak élére

Frank Tamás helyett a spanyol Sito Rivera veszi át a magyar futsalválogatottak irányítását.

Tóth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetségben sajtótájékoztatón mutatták be a magyar a futsalválogatottak (a férfi A, a férfi U21-es, a női A) új szövetségi edzőjét, a spanyol Sito Riverát. A spanyol tréner 1987 óra edzősködik, öt különböző országban dolgozott eddig - Magyarországon kívül Spanyolországban, Olaszországban, Japánban, Romániában. Csapataival kétszer megnyerte a Katalán Kupát, volt Japán Kupa-győztes, UEFA Futsal Cup-negyeddöntős, a román válogatottat Európa-bajnoki negyeddöntőbe vezette. 2010-ben a világválogatott edzőjeként két magyar játékost - Balázs Zoltánt és Lódi Tamást - is meghívott a legjobbak közé.

A szerződése augusztus 20-án lépett életbe, 2015 végéig szól, ezalatt lesz egy teljes Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezősorozat, s ha bármelyik nagy tornára kijut a férfi válogatott, automatikusan meghosszabbítják a kontraktust. Az új szakvezetés első feladata az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtező play off mérkőzés lesz: a mieink szeptember 17-én, idegenben kezdik a párharcot, egy héttel később rendezik a hazai visszavágót. A párharc győztese kijut a 2014-es belgiumi 12 csapatos kontinensviadalra.

A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatából Gyurcsányi Zsolt, Vidák Balázs és Halmos Máté remélhet behívót az új szövetségi kapitánytól. Érdekesség, hogy Sito Rivera segítője a korábban az NB I-es Szombathelyi Haladásban is megfordult Korolovszky Gábor lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!