Sportvilág

2015.04.10. 07:19

Rosberg: Vettel segíthet nekem megszerezni a címet

Nico Rosberg szerint Sebastian Vettel és a Ferrari jó formája nem hogy hátráltatná, inkább segíthet neki elcsenni a világbajnoki címet Lewis Hamilton elől.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Rosberg zsinórban a második futamon végzett Hamilton mögött: Ausztráliában a Mercedes domináns egy-kettőt aratott, míg Malajziában a második és harmadik helyen értek célba Vettel mögött. A Ferrari új csillagának győzelme miatt azonban a „szokásos”hét pont helyett csak három pontot veszített Rosberg Hamiltonhoz képest.

„Vettel segítség lehet, igen” – nyilatkozta Rosberg Kínában. „Már Malajziában is segített valamilyen szinten, mert így Lewis csak három ponttal szerzett többet, mint én, nem héttel. Azonban ez nem ilyen egyszerű, ha sorozatosan nyerni fog, könnyen nagy problémává alakulhat át. Nyerni akarok, így természetesen az, hogy Sebastian nyert Malajziában, nem tetszett annyira; remélem, hogy itt Kínában őt és Lewist is legyőzhetem.”

Jelenleg Hamilton vezeti az összetettet három ponttal Vettel előtt, Rosberg pedig 10 ponttal van lemaradva csapattársától – ez a különbség Rosberg szerint egyáltalán nem veszélyes még.

„Hosszú a szezon: 10 ponttal vagyok lemaradva, miközben 350 vagy mennyi megszerezhető pont van még. Persze minden verseny fontos, de még nagyon sok van hátra, és a kiegyensúlyozottság ugyanolyan fontos lesz idén is, mint tavaly. Ez egy soktényezős játék, szóval egyáltalán nem pánikolok, de természetesen jó munkát szeretnék végezni itt és lehetőleg nyerni.”

A maláj győzelem egy 30-futamos nyeretlenségi sorozatot tört meg a Ferrarinál, a Mercedest pedig először győzték le az augusztusi Belga Nagydíj óta. Rosberg mindezek ellenére magabiztosan várja a kínai futamot.

„Biztos vagyok benne, hogy itt erősebb lesz az autónk, mint Malajziában volt. Arra számítok, hogy ismét mi leszünk a legjobbak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!