Sportvilág

2015.05.31. 07:06

Az Osztrák Bajnokság zárófordulójában a harmadik helyre pályázó Sturm Graz a Riedet fogadja

Graz – Az Osztrák Bajnokság zárófordulóját rendezik a hétvégén.

Kelemen Attila

Az már korábban eldőlt, hogy a Salzburg megszerezte a 2014/2015-ös évad bajnoki címét; és az sem kérdés már, hogy a másik Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen a Rapid Wien végez. A bronzérmes kiléte viszont még kérdéses. A harmadik hely megszerzésére a legnagyobb esélye a Sturm Graznak van, amely alakulat egy ponttal előzi meg az Altach együttesét. Míg a graziak hazai pályán zárják a szezont a 6. helyen álló Riedet fogadva, addig az Altach a sereghajtó Neustadt otthonába látogat.

A 36-szoros magyar válogatott Szabics Imre szerint a Sturm Graz lesz a befutó a bajnoki bronzéremért vívott csatában. Fotó: Facebook

Az esélyekről azt a Szabics Imrét kérdeztük, aki 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között jó pár szezont eltöltött a Sturm Graz csatáraként. Ez idő alatt egy Osztrák Bundesliga-bajnoki címet szerzett, valamint kétszer akaszthatta a nyakába a bajnoki ezüstérmet. Az Osztrák Kupában is jeleskedett a legfőképp árnyékék poszton futballozó játékos: 2002-ben ott volt a döntőben játszó csapatban. 172 grazi mérkőzésen nem kevesebb mint 43 gólt szerzett. A 36-szoros magyar válogatott, 2003-as Magyar Aranylabda-nyertes játékos szerint a Sturm Graz be fogja biztosítani a harmadik helyét a tabellán:

– Ugyan az Európa Ligában selejtezőt érő 3. vagy 4. hely megszerzése már nem kérdéses, ám a bajnoki bronzérem begyűjtése presztízsnek számít. Szerintem a Sturm Graz edzőstábja nem fogja könnyelműen venni a zárómérkőzést, mindenféle szempontból ki fogják elemezni a Ried játékát. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy extra edzésekkel készülnének. Nyilván az idei bajnokságban már három alkalommal találkozott a két csapat, így nem okozhatnak egymásnak nagy meglepetést. A hazai közönség is sokat jelent Grazban. Itt az adandó alkalom, hogy kiszolgálják a nézőket a fiúk egy búcsúmérkőzéssel.

Szabics Imre szerint már csak azért sem fogják félvállról venni ezt a találkozót a hazaiak, mivel már ez a mérkőzés is egy remek alkalom arra, hogy elkezdjék a felkészülést az Európa Ligá-s selejtezőkre. Kétségtelen, hogy az étvágya jócskán megvan a csapatnak a nemzetközi remeklésre. A Sturm Graz– Ried osztrák bajnoki mérkőzés kezdőrúgását vasárnap 16.30-kor végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!