Sportvilág

2015.06.04. 15:56

Vezetett, ám emberhátrányban elbukott az U20-as gárda

New Plymouth - A Brazília elleni fájó vereséggel folytatta szereplését az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságon a korosztályos magyar válogatott.

Tóth Gábor

Magyarország–Brazília 1–2 (1-0).

New Plymouth, Taranaki Stadion, U20-as válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: al-Mirdaszi (szaúd-arábiai).

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Lenzsér, Tamás K. – Vida, Nagy Á. – Kalmár (Nagy D., 65.), Forgács, Sallai (Zsótér, 75.) – Mervó (Talabér, 66.). Szövetségi edző: Bernd Storck. Gól: Mervó (8.), illetve Danilo (50.), A. Pereira (85., 11-esből). Kiállítva: Tamás (16.).

Mervó Bence négy gólnál jár. Fotó: mlsz.hu

A mérkőzést a magyarok kezdték jobban. Mervó Bence góljával (negyedik találatát szerezte a tornán a Győr támadója) már a 8. percben vezetéshez jutottunk. Sőt, nem sokkal később egy zúgó kapufa jelezte, hogy támadásban maradtunk. Ám az Illés Akadémián nevelkedett Tamás Krisztiánt második sárgával már a 16. percben kiállította a játékvezető – az első lap erős túlzás volt. A folytatásban átvette az irányítást a létszámfölényben lévő brazil válogatott, de szervezetten, jól védekeztek a mieink. Fordulás után folytatódott az elkeseredetett csata. Egy szöglet utáni fejesgóllal a végső győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikai gárda gyorsan egyenlített. Nem roppant össze a magyar csapat, közel volt a pontszerzés, amikor a hajrában a szaúd-arábiai játékvezető 11-essel ajándékozta meg a brazilokat – akik éltek a lehetőséggel és kicsikarták a győzelmet.

Az E csoport másik meccsén Nigéria 4-0-ra verte Észak-Koreát. Vasárnap a mieink Nigériával, a brazilok Észak-Koreával meccselnek. A csoportot Brazília vezeti két győzelmével, a 2. helyen Magyarország, a 3. helyen Nigéria áll egyaránt 3 ponttal (jobb a gólarányunk), Észak-Koreának nincs pontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!