Sportvilág

2015.09.17. 16:05

A női U19-es válogatott 1-0-ra verte Szerbiát

Szombathely – A női U19-es mini Európa-bajnoki selejtező második fordulójában a magyar válogatott 1-0-ra verte Szerbiát.

Pum András

Magyarország-Szerbia 1-0 (0-0).

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Otte (belga).

Magyarország: Schildkraut – Nagypál, TURÁNYI, Vicai, Szabó D. – SZAKONYI (Krascsenics, 80.), FARÁDI-SZABÓ, Gruber, Kocsán (Csányi, 92.), Magyarics (Gelb, 28.) – KAJÁN. Szövetségi edző: Turtóczki Sándor.

A Viktória válogatott játékosa, Szakonyi Emese (fehérben) harcosan, jól futballozott. Danijela Kolaric próbálja megzavarni. Fotó: Szendi Péter

Két Viktória-futballista, Szakonyi Emese és Magyarics Zoé is a kezdőben kapott helyet. A magyarok ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám idővel kiegyenlítődött a játék. A Turtóczki-csapat támadásai jóval veszélyesebbek voltak, a szerb kapusnak több lövést is hárítania kellett. Szűk félóra eltelével Magyaricsnak kiújult korábbi sérülése, le kellett cserélni. Sokáig eseménytelen mezőnyjáték folyt, egyik csapat sem mert kockáztatni. A 39. percben Gelb visszagurított labdáját Farádi-Szabó 20 méterről, középről a bal sarokba tekerte (1-0). Szünet után minden egyes labdáért óriási harc folyt. A magyaroknál Kaján veszélyesen játszott, többször került ziccerbe. A szerbek nem tudtak kibontakozni, a magyar válogatott szépen adogatott, nem ült rá az eredményre. A magyar együttes jobban futballozott ellenfelénél, több helyzetet kidolgozott, megérdemelten nyert.

A másik mérkőzésen: Németország–Kazahsztán 7-0.

Az állás: 1. Németország 4, 2. Magyarország 2, 3. Szerbia 2, 4. Kazahsztán 0 pont. Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt.

Vasárnap 16 órakor Bükön Magyarország Kazahsztánnal, Szombathelyen Németország Szerbiával mérkőzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!