Sportvilág

2015.09.15. 15:48

A női U19-es válogatott 2-0-ra alulmaradt Németország ellen

A női U19-es labdarúgó Európa-bajnoki mini selejtezőjének első fordulójában a magyar válogatott 2-0-ra kikapott Németországtól.

Pum András

Németország–Magyarország 2-0 (0-0).

– Szombathely, Király Sportlétesítmény, 150 néző, vezette: Peeters (holland).

Magyarország: SCHILDKRAUT – Bokor (Turányi, 78.), Németh H., Vicai, Szabó D. – Krascsenics (Kocsán, 64.), Nagypál, Gruber, Farádi-Szabó (Csányi, 64.), Gelb – Kaján. Szövetségi edző: Turtóczki Sándor.

A németek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a magyar csapat az első negyedórában alig hagyta el térfelét – ennek ellenére Schildkrautnak nem sok dolga akadt. A magyarok Kajánt próbálták kiugratni labdákkal, ám a csatár egyedül nem sokra ment. A németek különösebb fantázia nélkül támadtak, próbáltak rést találni a pajzson. Egy kontra után Kaján a 45. percben 30 méterről a felső lécre emelt. Szünet után is németek uralták a meccset. A 61. percben Walkling bal oldali szögletét Sanders öt méterről fejelte a jobb sarokba (0-1). A gól után is a német válogatott játszott fölényben, a magyar együttes erejét lekötötte a hősies védekezés. A 77. percben viszont Kaján egyedül húzott kapura, de 12 méterről a kapus kezébe gurított. A 83. percben Sanders két csel után hat méterről, középről a bal sarokba helyezett (0-2).

A magyar válogatott helytállt, ám a német csapat végül felőrölte ellenállását.

A másik mérkőzésen: Szerbia–Kazahsztán 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!