Sportvilág

2017.03.22. 21:45

Eredményes tájfutók - Három megye összevont bajnoksága vasiakkal

Diszel - Szép eredményekkel tértek haza a vasi sportolók a Vas, Veszprém, Zala összevont megyei tájfutóbajnokságról.

Tóth Gábor

A tájékozódási futók számára is megkezdődött a 2017-es versenyszezon. A hosszú téli alapozási időszak után három megye - Vas, Veszprém és Zala - hagyományosan közös hosszútávú bajnoksága kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a március végi országos bajnokságra, sok más régióból is érkeztek versenyzők.

A rendező ezúttal a Veszprém Megyei Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Tapolcai Honvéd SE volt, a futók a Diszel környéki erdőben teljesítették az előírt távot.A Haladás VSE versenyzői négy dobogós helyezést szereztek. Koczka Tibor remek formában kezdte az évet, az F50-es kategória győzteseként ünnepelhették csapattársai. Koczka Gabriella az N50-es kategóriában, Szabó Erika N21-ben, Alpár Dénes pedig F18-ban szerzett bronzérmet.

A Jánosháza versenyzői három éremnek örülhettek. A legfiatalabbak mezőnyében, az F10-es kategóriában Kulcsár Barnabás bizonyult a legjobbnak. Kulcsár Benedek F12-ben, Hende András pedig nyílt technikás kategóriában lett második.

A Sárvári Kinizsi sportolói közül Cseszka Bence állhatott fel a dobogóra, az F16-os mezőnyben ért harmadikként célba.Vasi érmesek, F10D szalagozott: 1. Kulcsár Barnabás (Jánosháza). F12C: 2. Kulcsár Benedek (Jánosháza). F16B: 3. Cseszka Bence (Sárvár). F18B: 3. Alpár Dénes (VSE). F50B: 1. Koczka Tibor (HVSE). N21B: 3. Szabó Erika (HVSE). N50B: 3. Koczka Gabriella (HVSE). Nyílt technikás: 2. Hende András (Jánosháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!