Sportvilág

2017.03.08. 20:20

Női futball: messze az élmezőnytől

Aya Napia, Porec - A női felnőttválogatott a Ciprus Kupán tizedik lett, a B csapat a nyolcadik helyen zárta az Isztria Kupát.

Pum András

Markó Edina együttese egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a Ciprus Kupa csoportküzdelmeit és a 9. helyért léphetett pályára a helyosztón. Az ellenfél a világranglista első 20 helyezettje közé tartozó új-zélandi válogatott volt. A magyarok a Bíró (Szőcs, 46.) - Papp, Tálosi, Szeitl (Demeter, 68.), Szabó V. (Pinczi, 81.) - Csiszár, Fenyvesi (Nagy Ágnes, 86.) - Vágó, Rácz, Zeller (Magyarics, 64.) - Németh L. (Nagy L., 84.) összeállításban szerepeltek. Az első félidőben az új-zélandiak domináltak, gólt mégis Németh Loretta révén a 25. percben a magyarok szereztek. Az ETO futballistája a kapus felett emelt a hálóba. Ám Új-Zéland még az első félidőben kiegyenlített. Szünet után is az új-zélandiak domináltak, a 61. percben megszerezték a vezetést, győzelmüket a 93. percben biztosították be. A szombathelyi futballisták közül Bíró Barbara az első, Magyarics Zoé a második félidőben szerepelt, Tálosi Szabina végig a pályán volt. A magyar együttes tehát 12 gárda közül a tizedik helyen végzett. Az U19-es együttesre épülő B válogatott a horvátországi Isztria Kupán Tajvan ellen 1-0-ra kikapott, így tehát utolsó helyen, nyolcadikként zárt. A viktóriás Kun Barbara a szünetben állt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!