Szentgotthárd

2014.11.05. 14:37

15 éves a szentgotthárdi diabéteszklub

Szentgotthárd - Nagyszabású rendezvényen emlékeztek meg Szentgotthárdon a színházban arról, hogy immár 15 éve működik a településen diabéteszklub.

Markó Petra

1991 óta tartják november 14-én a diabétesz világnapot, ennek kapcsán világszerte mindenhol különböző rendezvényekkel hívják fel a betegségre a figyelmet. A világnap jelképe a kék karika, ez a szimbólum a színház több pontján is megjelent, emlékeztetve a nap apropójára.

A program a Takács Jenő Zeneiskola műsorával kezdődött, ahol a gyerekek zenés műsorral kedveskedtek a résztvevőknek, majd dr. Csiszár Judit főorvosnő beszélt a világnap hátteréről, és bemutatta a nemrégiben létrehozott egészségfejlesztési iroda működését, valamint beszámolt arról, hogyan segítik ott a diabéteszes betegek életét.

Dr. Mesterházy Mária hívta életre a szentgotthárdi diabéteszklubot (Fotó: Markó Petra)

A rendezvényen a házigazda város mellett a körmendi, a vasvári, az őriszentpéteri testvérklubok vezetői és tagjai vettek részt, valamint a helyi civil szervezetek megjelent képviselői, akik hasznos és kellemes perceket tölthettek el, hiszen olyan szakemberektől hallhattak előadásokat, akik meghatározó személyiségek a térség diabétesz beteg- ellátásában. Többek között dr. Mesterházy Mária és dr. Birtha Gyöngyi főorvosnők mellett dr Vályi Pétertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!