Szentgotthárd

2015.03.17. 10:21

A Jobbik nem egyszerűen rongálásnak, hanem a római katolikus közösség elleni támadásként értékeli a hétvégén Szentgotthárdon történteket

Szentgotthárd - A Jobbik szentgotthárdi szervezete sajnálatosnak tartja, "hogy az országos média ingerküszöbét nem érte el az az esemény, ami vasárnap reggel fogadta a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomba igyekvő híveket".

 

Mint azt sajtóközleményükben írják, a templom kapuját valaki purhabbal körbefújta, és a következő feliratot ragasztotta ki: „Isten megpihent a hetedik napon, pihenjetek Ti is”.

"Véleményünk szerint ez nem csupán egy országos szinten is jelentős műemlék megrongálása, hanem támadás a helyi római katolikus közösség ellen, valamint Szentgotthárd város legfontosabb jelképének meggyalázása. Ez a cselekedet egyértelműen mind fizikailag, mind jelképesen akadályozni akarta a híveket a szabad vallásgyakorlásban. Mindannyian tudjuk, hogy amennyiben ez a gyalázatos tett egy zsinagógával történt volna, akkor egy hatalmas jajkiáltás rázta volna meg az egész világot, ezért felszólítjuk a rendőrséget, hogy legalább olyan hatékonysággal járjon el, mint ahogyan ezt az általam felvázolt fiktív esetben tenné!" - áll a Jobbik szentgotthárdi szervezetének sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!