Szentgotthárd

2015.07.23. 13:18

Gőzerővel készülnek a Szentgotthárdi Történelmi Napokra

Szentgotthárd – A városban már gőzerővel készülnek a nyár egyik legnagyobb eseményére: a Szentgotthárdi Történelmi Napokra.

Bajdó Bettina

A történelmi napokról az idén sem hiányozhatnak a hagyományőrzők. Fotó: Szendi Péter

A Szentgotthárdi Történelmi Napok programjai július 30-án kezdődnek és augusztus 2-áig tartanak majd. Már az első nap lesznek kulturális programok, valamint az Őr-Nyék Hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány történelmi élőképet rendez be a Várkertben. Lesz jurta, tábortűz, valamint fegyverzet-, életmód- és öltözetbemutató. Július 31-én hintós kikiáltó lesz kora délután a város utcáin, a hivatalos megnyitót 17 órakor tartják, ezt követi a jelmezes felvonulás. Este a Csík zenekar ad koncertet. Másnap 10 órától elkezdődnek a harci bemutatók, az időutazás a múltba, este hétkor a Szkítia zenekar áll színpadra, de lesz tűzijáték, íjászbemutató, megnyílik a mesterségek utcája és indul városnéző kisvonat is. Vasárnap megrendezik a fúvószenekari találkozót, este nyolckor Keresztes Ildikó ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!