Szentgotthárd

2015.11.12. 17:11

Látott már rózsaszín iskolát? - Szentgotthárdon van egy

Szentgotthárd – Rózsaszín, pontosabban lazacszínű lett a Széchenyi iskola egyik szárnya. Éppen felújítják az intézményt, két külső fal kapott élénk rózsaszínt. Az alsósok épületrésze kék. Megosztja a szentgotthárdiakat a falszín.

Bakos Ágnes

– Mintha egy óriási habcsókot látna a városba érkező – ezt mondta a színválasztásról Lábodi Gábor képviselő, aki a saját facebook oldalán kérte ki a szentgotthárdiak véleményét az iskola színének kiválasztásáról.

„Gáz!”

„Nagyon gáz!”

„Furcsa!”

„Nekem sem tetszik, de a régi, ütött kopott, szocreál szürkeséghez képest csak jó lehet! Én úgy gondolom, a gyerekeknek jobban fog tetszeni a színes.”

„Szerintem is gyerek szemszögből jó a színes, de ezek a színek valahogy nem az igaziak!”

Majdnem hetven véleményt soroltak és változatos hozzászólások érkeztek a kérdésre.

Lábodi Gábor szerint sehogy sem az igazi ez a színválasztás.

Egyrészt, mert nem óvodások, vagy hat-hétévesek járnak abba az épületbe, hanem felső tagozatosok. Bár ha többszínű lenne az épület, akkor akár ez a szín is elmehetne köztük, de magában ilyen mennyiségben túl tömény.

Másrészt barokk környezetben van az iskola: a templom mellé nem passzol a színvilág. Harmadrészt a fürdőkomplexum mellett sem mutat jól – sorolta a képviselő.

Említette még a város rendezési tervét, amely szerint a városkép miatt nem épülhetnek magas házak a területre – de szerinte legalább ekkora gond az oda nem illő színezés.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere elmondta: Az iskola tantestülete választotta a színeket és a legfontosabb, hogy a gyerekeknek tetszik. Kiemelte azt is, hogy egy friss festés nem a végleges színe egy falnak – ezzel is számolni kell.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!