Szentgotthárd

2016.02.07. 08:43

Buli volt Aprajafalván – kékbe öltöztek kicsik és nagyok Szentgotthárdon

Szentgotthárd – Kékre hangolt farsangi mulatságot tartott a Pannon Kapu Kulturális Egyesület. Voltak bőven Hamupipőkék és sok-sok törp, de még űrhajós is.

Bakos Ágnes

Törpös foglalatosságot találtak maguknak az apróbb és nagyobb gyerekek szombat délutánra: például Törpapás és Törperősös papírdíszeket bütyköltek szívószálra. Nem volt nehéz a feladat, de mégiscsak más íze van a törpszörpnek, ha egyedi szívószál jár hozzá.

A Hamupipőkének öltözött lánykák inkább a matricás-festős bőrdíszítést részesítették előnyben: még elegáns fekete macskák is kerültek a kezekre, karokra.

Nem véletlenül dominált a kék szín: a Pannon Kapu szervezői úgy hirdették meg a programot, hogy aki kék színű jelmezt ölt, törpnek vagy Hókuszpóknak öltözik, az külön ajándékot kap.

A kék estélyi ruhás Hamupipőkék, a kék harisnyás és kék pólós törpök szívesen összeálltak egy (sorozatnyi) közös fotóra. Kikéklett a csapatból Cséve Ferencné: unokája, Zsüliett miatt lett ő maga is Törpilla.

A kézműveskedés aláfestő zenéjét az éppen húsz évvel ezelőtt megjelent „Buli van Aprajafalván” című magyar nyelvű album dalai adták.

Egy nagyon komoly fiatalember az amerikai zászlón viselte magán a kék színt, a zászló pedig egy élethű szkafandert díszített. Zsolt azt mondta, lehet, hogy tényleg űrhajós lesz, és nagyon büszke a tökéletesre sikerült jelmezre, amit a nagymamájának köszönhet, és amivel tavaly megnyerte az iskolás jelmezversenyt. Idén még hátravan a sulifarsang, ott újabb jelmez-költeményt visel majd Zsolt: egy online apróhirdetési oldal kabalafigurájának öltözik.

A kék farsangi délután a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsor része volt Szentgotthárdon. Nem maradt el természetesen a gasztronómiai élvezet sem: bár nem igazi törpcsemege, vagyis nem áfonya és nem törpbogyó került az asztalokra, hanem kakaó és fánk tette teljessé a farsangi délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!