Szentgotthárd

2016.03.14. 07:44

Bejcgyertyános és Szentgotthárd már csatlakozott – Készülnek a Föld órájára

Az idei lesz a tizedik Föld órája, idén is a túlfogyasztásra, az energiatakarékosságra igyekeznek felhívni a figyelmet. Az országból már húsz település csatlakozott, köztük két Vas megyei.

Bakos Ágnes

A Természetvédelmi Világalapnak, a WWF-nek a kezdeményezése a Föld órája. A világra szóló önkéntes kezdeményezés megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában.

Idén Magyarországról már húsz település jelezte, hogy megtartja a Föld óráját március 19-én: Bejcgyertyános és Szentgotthárd mellett Alsóörs, Bonyhád, Borsodnádasd, Gyöngyös, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Kompolt, Magyarkanizsa, Mohács, Nagykovácsi, Nógrádsipek, Öskü, Sándorfalva, Siklós, Újkígyós, Vértesboglár és Vértesszőlős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!