Szépségverseny

2011.01.31. 07:43

Miss Alpok-Adriát választottak a Moulin Rouge színpadán

Január 29-én este ünnepélyes keretek között választották meg a Miss Alpok Adria Verseny legszebbjét. A koronáért 16 lány indult, a legszebbnek a 18 éves Barta Zsanett bizonyult Jász- Nagykun- Szolnok Megyéből. A vasi szépség, Osztrosits Katalin sajnos nem került be az első háromba.

Halmágyi Miklós

Az Alpok-Adria Szépségversenyt 1988-ban hívta életre olasz licenc-tulajdonosa. Magyarország 2001-ben kapcsolódott be a versenysorozatba. Ma már kilenc ország, Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia, San Marino és Magyarország legszebb lányai versenyeznek a kitüntető címért. Az idei magyarországi döntőt szombaton este Budapesten, a Moulin Rouge-ban rendezték meg. A tét nem volt kicsi, a győztes és két udvarhölgye képviselheti Magyarországot a verseny nemzetközi döntőjében, március közepén, Szlovákiában. A hazai versenysorozat idén kibővült a megye szépe rendezvényekkel, amelyeket több megyében az Alpok-Adria Szépségverseny hazai szervezője rendezett meg Így  a megmérettetésen ott volt  Vas megye szépe, Osztrosits Katalin  is. 

Noha a Moulin Rouge intim belső terei és kisméretű revűszínpada nem igazán alkalmas szépségverseny lebonyolítására, a híres, hírhedt éjszakai mulató különleges hangulatot adott az estének. Csonka András laza és könnyed műsorvezetése mellett a lányok közös felvonulása után minden megye szépe önállóan is bemutatkozhatott és bemutathatta egyben megyéje nevezetességeit és vonzerejét, amit persze ezen az estén elsősorban a lányok képviseltek. A hangulat oldásáról az X-faktor győztese, Vastag Csaba, és a mulatóval szomszédos Operettszínház művésze, Mészáros Árpád Zsolt gondoskodott. Nem maradt el minden szépségverseny fénypontja, a fürdőruhás felvonulás sem, de sajátos színfoltot jelentett a tizenhat lány hagyományos, magyaros ruhában való bemutatkozása, akik egy rövid palotás során tánctudásukat is megmutathatták.

Ezután a zsűri hosszasan tanácskozott, majd kihirdette a végeredményt. A korona Barta Zsanett fejére került. A szépség  Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviselte. Első udvarhölgye a budapesti Botos Zsófia lett, második udvarhölgye pedig Jónás Anna Komárom-Esztergom megyéből. Az internetes szavazás alapján a közönségdíjat a veszprémi Vaskó Tímea vehette át.

A rendezvényen jelen volt Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is, aki a verseny végén gratulált és ajándékot adott át Osztrosits Katalinnak. Vas megye szépe elmondta, hogy egyáltalán nem csalódott, a budapesti verseny fontos volt számára a tapasztalatszerzés miatt, s elképzelhető, hogy egy sokkal nagyobb és rangosabb szépségversenyen is megméretteti magát a közeljövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!