A szerkesztő ajánlja

2017.03.30. 17:56

Jó reggelt, Vas megye!

Évek óta tudtuk, megírtuk korábban is, aztán országos szinten robbant ki a botrány néhány héttel ezelőtt: a multinacionális élelmiszerláncok és gyártók nem ritkán „másodlagos minőségű” termékeket nyomnak le a magyar fogyasztók torkán.

Mehlhoffer Tamás

Most megjelent a NÉBIH vizsgálatának eredménye, amely hivatalosan is megmutatta, miért nyelte csecsemőkorában lányom az áfonyás bébiételt, ha azt Ausztriában vásároltuk, és miért juttatta vissza e csemegét az őt etető szülei arcába, ha itthon. De a történetnek számomra pont nem az a tanulsága, hogy vásároljunk nem messze innen, a határ túloldalán, hanem éppen az, hogy maradjunk csak szépen itthon.

A túlcsomagolt, túlfeldolgozott, túl sós-cukros hipermarketes rettenetek helyett itt van például a piac, az őstermelő, a helyi húsbolt, a vasi tej- és pékáru. Egészségesebb, ismert származású és ami még fontos: olcsó helyi áru. Ráadásul beszélgetni is van kivel vásárlás közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!