A szerkesztő ajánlja

2017.03.15. 19:32

Jó reggelt, Vas megye!

A féltékenység és az irigység fura dolgokra sarkall.

Budai Dávid

Az Óz, a csodák csodája bájos Dorothyja, Judy Garland például saját lányát, Liza Minellit lökte le a lépcsőn, amikor egyszer úgy ítélte, hogy nem neki szól a taps. Nem csak a hollywoodi sztárokra jellemző azonban a halálos féltékenység. 23 évvel ezelőtt, éppen ezen a napon jutott fordulóponthoz minden idők talán legsportszerűtlenebb ügye.

Tonya Harding műkorcsolyázónő beismerte, hogy a Nancy Kerrigan elleni összeesküvésben tevékenyen részt vett, vagyis tudott arról, hogy volt férje, az 1994-es lillehammeri téli olimpia előtt megpróbálta eltöretni riválisa lábát egy viperával. Nancy nemcsak jobban siklott a jégen Tonyánál, de szebb is volt nála, márpedig ezt elviselni nem lehet.

Ha nem egy korba születtek volna, talán mindketten boldogabban élhettek volna, de hát az élet mindig ilyen volt, a tehetségeket ömlesztve szállítja, nem szépen elosztva. Talán ha Salieri születése után hat évvel nem jön világra Mozart, most nem kellene ráguglizni a nevére, anélkül is tudnánk, hogy ki volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!