Szombathely

2006.08.22. 02:28

Répce-menti ízek

Csepreg (van) - Répce Fesztivált tartottak szombaton a Malomkertben. A rendezvény nagy sikert aratott. Nemcsak a környékről, hanem Ausztriából is érkeztek érdeklődők.

Mórocz Zsolt

Délelőtt kilenc órától Répce-menti ízek címmel szabadtéri főzőverseny kezdődött. 15 csapat jelentkezett a megmérettetésre, finomabbnál finomabb tájjellegű éte-lek készültek a bográcsokban. Helyiek, polgármesterek, szervezők együtt főztek. A rendezvény osztrák partnertelepülésének első embere, Wilhelm Heienberger és a magyar szervező közösen készített ételének a határon átnyúló Répce-menti fűszeres hús nevet adták. Pörkölt, halászlé, gulyásleves közül kellett a legízletesebb finomságot kiválasztani a háromtagú zsűrinek. Az egyik résztvevő viccesen megjegyezte: mi akkor örülünk, ha a zsűrinek nehéz a dolga. A főzőverseny mellett a legfinomabb borkorcsolyát, és terményt is díjazták.

Hutflesz Mihály szervező, a Régiófókusz Kht. ügyvezetője elmondta, hogy a fesztivál programjainak előterébe a gasztronómia került, így szoros összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. idei évre meghirdetett Bor és gasztronómia évével. Tavaly hoztuk létre a Nyugat Pannon Vásározó Céhet, azzal a céllal, hogy a nyugat-dunántúli régióban az öko-bio termékeknek, a korszerű gasztronómiának, a népi kézműipari vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. A fesztivál ideje alatt az érdeklődők a helyi termelők mellett, a vásározó céh kézműves kirakodóvásárát egyaránt megtekinthették, a kiállított termékekből vásárolhattak tette hozzá az ügyvezető.

Molnár Sándor, Csepreg polgármestere nyitóbeszédében elmondta: fontos, hogy a Répce-menti településekre érkezők minél nagyobb választékot kapjanak a tájból, a helyi látványosságokból. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a fesztivállal, az augusztus 20-ai ünnepséget e köré a rendezvény köré szervezni a jövőben. A Répce Gasztro Fesztivál azért került Csepregre, mert a bor, a hegyközség, a helyi tájtermékek kitűnő hátteret biztosítottak ehhez a programhoz. Délelőtt fellépett a Répce Citerabarátok Köre, a gyerekek közül sokan most szerepeltek először színpadon. Holczer Istvánné, Teri néni perecverés- bemutatót tartott a szép számmal megjelent közönségnek. A tésztát a verőlegé-nyeknek körülbelül egy órán át kell verni, hogy szép sima legyen. Az édes rábaközi perec megsütése két napot vesz igénybe. Első nap ki kell főzni a pereceket, egy napot pihentetni kell, és csak ezután lehet kisütni az édességet.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Hutflesz Mihály szervező, a Régiófókusz Kht. ügyvezetője elmondta, hogy a fesztivál programjainak előterébe a gasztronómia került, így szoros összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. idei évre meghirdetett Bor és gasztronómia évével. Tavaly hoztuk létre a Nyugat Pannon Vásározó Céhet, azzal a céllal, hogy a nyugat-dunántúli régióban az öko-bio termékeknek, a korszerű gasztronómiának, a népi kézműipari vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. A fesztivál ideje alatt az érdeklődők a helyi termelők mellett, a vásározó céh kézműves kirakodóvásárát egyaránt megtekinthették, a kiállított termékekből vásárolhattak tette hozzá az ügyvezető.

Molnár Sándor, Csepreg polgármestere nyitóbeszédében elmondta: fontos, hogy a Répce-menti településekre érkezők minél nagyobb választékot kapjanak a tájból, a helyi látványosságokból. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a fesztivállal, az augusztus 20-ai ünnepséget e köré a rendezvény köré szervezni a jövőben. A Répce Gasztro Fesztivál azért került Csepregre, mert a bor, a hegyközség, a helyi tájtermékek kitűnő hátteret biztosítottak ehhez a programhoz. Délelőtt fellépett a Répce Citerabarátok Köre, a gyerekek közül sokan most szerepeltek először színpadon. Holczer Istvánné, Teri néni perecverés- bemutatót tartott a szép számmal megjelent közönségnek. A tésztát a verőlegé-nyeknek körülbelül egy órán át kell verni, hogy szép sima legyen. Az édes rábaközi perec megsütése két napot vesz igénybe. Első nap ki kell főzni a pereceket, egy napot pihentetni kell, és csak ezután lehet kisütni az édességet.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Hutflesz Mihály szervező, a Régiófókusz Kht. ügyvezetője elmondta, hogy a fesztivál programjainak előterébe a gasztronómia került, így szoros összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. idei évre meghirdetett Bor és gasztronómia évével. Tavaly hoztuk létre a Nyugat Pannon Vásározó Céhet, azzal a céllal, hogy a nyugat-dunántúli régióban az öko-bio termékeknek, a korszerű gasztronómiának, a népi kézműipari vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. A fesztivál ideje alatt az érdeklődők a helyi termelők mellett, a vásározó céh kézműves kirakodóvásárát egyaránt megtekinthették, a kiállított termékekből vásárolhattak tette hozzá az ügyvezető.

Molnár Sándor, Csepreg polgármestere nyitóbeszédében elmondta: fontos, hogy a Répce-menti településekre érkezők minél nagyobb választékot kapjanak a tájból, a helyi látványosságokból. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a fesztivállal, az augusztus 20-ai ünnepséget e köré a rendezvény köré szervezni a jövőben. A Répce Gasztro Fesztivál azért került Csepregre, mert a bor, a hegyközség, a helyi tájtermékek kitűnő hátteret biztosítottak ehhez a programhoz. Délelőtt fellépett a Répce Citerabarátok Köre, a gyerekek közül sokan most szerepeltek először színpadon. Holczer Istvánné, Teri néni perecverés- bemutatót tartott a szép számmal megjelent közönségnek. A tésztát a verőlegé-nyeknek körülbelül egy órán át kell verni, hogy szép sima legyen. Az édes rábaközi perec megsütése két napot vesz igénybe. Első nap ki kell főzni a pereceket, egy napot pihentetni kell, és csak ezután lehet kisütni az édességet.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Molnár Sándor, Csepreg polgármestere nyitóbeszédében elmondta: fontos, hogy a Répce-menti településekre érkezők minél nagyobb választékot kapjanak a tájból, a helyi látványosságokból. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a fesztivállal, az augusztus 20-ai ünnepséget e köré a rendezvény köré szervezni a jövőben. A Répce Gasztro Fesztivál azért került Csepregre, mert a bor, a hegyközség, a helyi tájtermékek kitűnő hátteret biztosítottak ehhez a programhoz. Délelőtt fellépett a Répce Citerabarátok Köre, a gyerekek közül sokan most szerepeltek először színpadon. Holczer Istvánné, Teri néni perecverés- bemutatót tartott a szép számmal megjelent közönségnek. A tésztát a verőlegé-nyeknek körülbelül egy órán át kell verni, hogy szép sima legyen. Az édes rábaközi perec megsütése két napot vesz igénybe. Első nap ki kell főzni a pereceket, egy napot pihentetni kell, és csak ezután lehet kisütni az édességet.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Molnár Sándor, Csepreg polgármestere nyitóbeszédében elmondta: fontos, hogy a Répce-menti településekre érkezők minél nagyobb választékot kapjanak a tájból, a helyi látványosságokból. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a fesztivállal, az augusztus 20-ai ünnepséget e köré a rendezvény köré szervezni a jövőben. A Répce Gasztro Fesztivál azért került Csepregre, mert a bor, a hegyközség, a helyi tájtermékek kitűnő hátteret biztosítottak ehhez a programhoz. Délelőtt fellépett a Répce Citerabarátok Köre, a gyerekek közül sokan most szerepeltek először színpadon. Holczer Istvánné, Teri néni perecverés- bemutatót tartott a szép számmal megjelent közönségnek. A tésztát a verőlegé-nyeknek körülbelül egy órán át kell verni, hogy szép sima legyen. Az édes rábaközi perec megsütése két napot vesz igénybe. Első nap ki kell főzni a pereceket, egy napot pihentetni kell, és csak ezután lehet kisütni az édességet.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Délben Buday Péter mesterszakács tartott főzőbemutatót. Nem az ételeken volt a hangsúly, hanem a technikákon, eljárásokon, alapanyagpárosításokon. Néhány ötletet adott, hogyan lehet nem túl sok időt eltöltve a konyhában meleg ételeket készíteni.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Az új kenyér ünnepe alkalmából Horváth Lajos, a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke tartott ünnepi beszédet. A délután további részében fellépett a csepregi fúvószenekar és mazsorettcsoport, Joós Tamás énekmondó, valamint a Moraczewo lengyel néptáncegyüttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!