Szombathely

2008.08.22. 02:28

Jobb, mint a régi

Szombathely (al) - A karneválra megújult a Kisfaludy utca egyik szakaszán a járda, sőt: az északi oldalt térburkolattal fedték le.

Angyal László

Az egyik önkormányzati rendeletünk szerint az út- vagy járdafelbontással járó munkálatok után az adott út- vagy járdaszakaszt teljes szélességben kell helyreállítani. Ez a helyi jogszabály volt az alapja az áram- és a gázszolgáltató céggel kötött együttműködésünknek. Amikor felmerült, hogy a Kisfaludy Sándor utcában a járda felbontásával járó rekonstrukci-ós munka várható, leültem egyeztetni a két szolgáltató- céggel, és a tárgyalás eredményeként vállalták, hogy ha az önkormányzat a burkolathoz szükséges térkövet a rendelkezésükre bocsátja, ők elvégzik a járda teljes szerkezet- cseréjét, és lerakják az új burkolatot. Ezzel együtt meg-épült az új járdaszegély is. Egyébként nem újkeletű, hogy racionalizáljuk e tevékenységet: már a Fő tér felújításakor is egymás után cserélték ki a vezetékeket a szolgáltatók. Megjegyzem, hogy ezúttal a UPC kábele is mé- lyebbre került: előzőleg 15 centire volt a földben.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy miért csak a járda északi oldalát látták el térburkolattal a kivitelezők.

A másik oldalt megvizsgálták a szakemberek, s úgy ítélték meg, hogy a nagy lejtés miatt célszerűbb a hagyományos aszfaltburkolattal ellátni a járdát. Úgy gondolom, végül megnyugtatóan megoldódott az adott szakaszon a járda felújítása. Ezt erősítették meg számomra a lakossági visszajelzések. A fogadóórámon és telefonon is jelezték a városlakók, hogy tetszik nekik a Kisfaludy Sándor utca új járdája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!