Szombathely

2009.11.11. 03:22

Libasütés, fáklyás túra a múzeumi éjszakán Kőszegen

Szombaton rendezvényfolyam színhelye lesz a Jurisics-vár. A november 14-ei programok Szent Márton köré szerveződnek.

Némethy Mária

A Vármúzeumban Szent Márton szelleme címmel éjszakai múzeumjárás kezdődik este fél 6-tól fél 11-ig óránként. Időszaki kiállítást lehet megtekinteni: fotókon Szent Márton- ábrázolásokat Nyugat-Pannóniában és Szent Márton és Savaria címmel Masszi Ferenc grafikáit.

Már nem a múzeum területén, de a várban Szent Márton-napi forralt- és újborkóstoló lesz 18-24 óra között; a vár lovagtermében az első kőszegi makettkiállítást lehet megtekinteni 17 órától 20 óráig; Fűszerek a várkertből címmel fáklyás vezetett túra lesz a vár gyógy- és fűszernövénykertjében 17-20 óra között; reneszánsz táncokat mutat be a BeJó Történelmi Tánccsoport, lesz táncház is; a Márton-napi népszokásokat és táncházat a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel lehet megismerni 18 órától; Szent Márton köpönyege - vászonfestés-verseny, meseírás gyermekeknek 17 órától a JUK-ban; 19 órától levetítik a Ludas Matyi című filmet; este fél 9-től szerenád lesz a Kőszegi Vonósok előadásában; libacomb sütésére nyílik lehetőség nyílt tűzön 18 órától.

E napon a kőszegi Postamúzeum is nyitva tart 22 óráig a Jurisics téren.

E napon a kőszegi Postamúzeum is nyitva tart 22 óráig a Jurisics téren.

E napon a kőszegi Postamúzeum is nyitva tart 22 óráig a Jurisics téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!