Szombathely

2012.11.21. 17:08

Interaktív tájékoztató oszlop a vasútállomáson

A megyeszékhely vasútállomására is került azokból a korszerű információs eszközökből, amelyek egy összesen 290  millió forintos fejlesztés részeként valósultak meg. A szombathelyi rendszer szerda délután  még nem működött, de úgy tudjuk, napokon belül üzemkész lesz.

 

Gyöngyössy Péter és felesége Kemény Katalin az információs oszlop előtt a vasútállomáson (Fotó: Kiss Teodóra)


A  GYSEV megújult utastájékoztatási rendszere lehetővé teszi, hogy az utasok valós idejű adatokat kapjanak a vonatok indulásáról, érkezéséről, az esetleges késésekről.  Az  LCD-monitorokról leolvasható nem csak az indulás és az érkezés ideje, valamint de az is, hogy melyik vágányról indulnak, vagy hová érkeznek a járatok. A társaság  vonalain 18  készüléket szereltek fel,  nagyobb állomásokon és kistelepülési vasúti megállókban.   

A szombathelyi és a soproni állomásra nagyobb méretű, bővebb tudású, interaktív oszlopot helyeztek ki. Az érintőképernyős készülék segítségével  nem csak a GYSEV, de a MÁV-START és a Volán menetrendje is elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!