Szombathely

2013.02.20. 13:01

Iroda a közösség érdekében

A Nemzeti köznevelésről szóló törvény előírja a középiskolás diákoknak - az érettségi vizsga előfeltételeként - az 50 órás közösségi szolgálatot. Csütörtökön közösségi iroda nyílik.

Bajdó Bettina

A megyében a közösségi szolgálatot nem kényszerű kötelezettségként próbálják értelmezni, inkább egy lehetőségként a helyi társadalomban közösségépítésre, a szolidaritás, a segítőkészség iránti érzékenyítés kialakítására. A tevékenység akkor szolgálja a fenti célokat, ha a diákok és a helyi közösség számára hasznos munka örömét, az egészséges közösségben nélkülözhetetlen bizalom erősítését jelenti.

A Vasi Diák Közösségi Szolgálat irodáját csütörtökön 15 órakor nyitják meg az Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületében. Délután háromkor a Bolyai gimnázium és a Művészeti Szakközépiskola diákjainak műsorával kezdődik az ünnepség. Ezt követően dr. Hoffmann Rózsa államtitkár mond köszöntőt, majd Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar polgármester, prof. dr. Faragó Sándor rektor beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!