Szombathely

2013.02.27. 12:30

Szeméttel együtt lopták el a konténert

Van új a nap alatt: eddig kukákat loptak, a múlt héten már szemetes konténereket is. Igaz, meglettek a mázsás tárolók, de az eset a lakókat és az illetékeseket is meglepte.

Kozma Gábor

- Teljesen megváltozott itt a környék - mondja Horváth Lajos lakó a Károlyi Antal utca  egyik társasházának  bejáratánál. - Korábban is loptak, például a talpunk alatt lévő vasrácsokat, de konténereket még nem. Tudja, mióta átadták a felüljárót, ez az út lett a rosszfiúk egyik menekülési útvonala. A Hunyadiról lehajtva egy kanyarral a felüljárónál vannak és már ki is húztak a városból, bármelyik irányba - mondja a férfi. Majd hozzá teszi: reméli, mindezt a hatóságok is tudják és ezután gyakrabban járőröznek a környéken.

- A konténerünk a múlt héten tűnt el - veszi át a szót Bottka Sándor közös képviselő. - Ez egy nehéz tárgy, viszont a gyűjtőknek értékes lehet, mivel alumíniumból készült. Több mint 1 köbméter szemetet fogad be, amikor ellopták, tele volt. Nos, ehhez minimum négy ember, vagy bodegás emelő kellett - mondja.

(Fotó: Szendi Péter)

Sándort a lopás után másnap értesítette a rendőrség, hogy a Vépi út környékén ráleltek két árválkodó konténerre. Igen kettőre, mert a Mikes Kelemen utcától is eltűnt egy. Sándor kiment, azonosította  az objektumot, mire felszólították, hogy őrizze is. Ez hétvége előtt volt, amikor is meglehetősen sok hulladék várható. Időközben a Szova is hírt szerzett a konténerek eltűnéséről és megjelent a színen. A két edényt, mivel szemét volt bennünk, a regionális hulladéklerakóba vitte és ott is tartotta pár napig.

- Ahelyett, hogy visszahozták volna. - így Lajos. - Akkor nem kellett volna a lakásban együtt tölteni szemetünkkel a hétvégét. Szerintem a hatóságoknak is új ez a dolog. Pedig... A felüljáró megnyitása óta rajtunk keresztül viszik a fémhulladékot kordékkal egy közeli telepre. Ami útba esik, ezek szerint azt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!