Szombathely

2013.03.21. 19:18

Kiképzik az önkéntes tartalékosokat

A Vas megyei védelmi bizottság csütörtöki ülésén elhangzott, hogy az idén is prioritást élvez a rendkívüli helyzetek kezelése és az azokra való felkészülés.

Nagy Ildikó

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke beszámolt az elmúlt időszak védelmi igazgatási tevékenységéről. Kiemelte az új összetételű helyi védelmi bizottságok megalakításának feladatait, valamint a januári, februári és a márciusi téli rendkívüli időjárási helyzetek és a februári árvíz eseményeit. Megköszönte a lakosság, a karitatív szervezetek, a mentésben részt vevők helytállását, a védekezésben közreműködő szervezetek munkáját. Dr. Baán Mihály alezredes, a védelmi bizottsági titkárának előterjesztésére a bizottság elfogadta éves munka- és ellenőrzési tervét. 2013-ban is prioritást élvez a rendkívüli helyzetek kezelése és az azokra való felkészülés, az intézkedési tervek kidolgozása, a helyi védelmi bizottságokhoz bevonuló önkéntes tartalékosok kiképzése.

A katasztrófavédelem tervei alapján a megye járásaiban mentőcsoportok alakulnak a területi polgári védelmi szervezet részeiként. Erről, valamint az árvizek által veszélyeztetett települések, településrészek kitelepítési terveiről adott tájékoztatást dr. Takács Árpád tűzoló ezredes, a megyei védelmi bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese. A katonai igazgatás szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, a 2012-ben végrehajtott és a 2013-ban tervezett feladatokról számolt be Tóth Csaba alezredes, az Magyar Honvédség. Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka. Gaál Róbert, a Nyugat-Dunántúli Igazgatóság igazgatója a februári-márciusi Vas megyei árvízi eseményekről és azok tapasztalatairól tájékoztatta az ülés résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!