Szombathely

2013.03.04. 16:28

Lakossági fórum Szombathelyen a tervezett fűtőműről

Szombathely - Lakossági fórumot tart kedden a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a Vízöntő utcai telephelyre tervezett biofűtőműről. Az érdeklődőket elviszik a Mikes utcai faparítékos fűtőműhöz is.

Simon Erzsébet

Újabb biofűtőmű létesítését tervezi Szombathelyen a városi energiaszolgáltató. Ezzel kapcsolatban tájékoztatják a lakosságot kedden délután fél ötkor.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Vízöntő utcai előadótermében fontos információkat közöl a beruházásról Zsuffa László technológiai tervező, Mangliár László építész, illetve Gregor Zita környezetvédelmi mérnök.

Ezt követően lehetőség nyílik megtekinteni a Mikes utcai faaprítékos fűtőművet, ahová negyed hat körül busszal szállítják az érdeklődőket.

A múlt héten egyébként a Vízöntő utca környékiek névtelen levelet találtak a postaládájukban, mely szerint mellőzték a választópolgárok tájékoztatását, és már a biomassza erőmű építési engedélyét is megkérték. "Milyen okból, kiknek éri meg a biomassza erőmű városrészünkre erőltetése, a lakóövezetek közvetlen közelébe telepítése?" - olvasható egyebek mellett a papíron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!