Szombathely

2013.03.27. 12:38

Parancsnokok képzése

Megkezdődött az a képzést, melynek elvégzése után a tűzoltóparancsnokok megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkeznek.

Bajdó Bettina

Március 23-án kezdődött a képzés, melynek elvégzését követően a képzésben részt vevők az önkéntes tűzoltóegyesületeknél és a létesítményi tűzoltóságoknál tűzoltó-parancsnoki beosztást tölthetnek be - tájékoztatott Balogh Nikoletta tűzoltó zászlós, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A 10 hónapos önkéntes és létesítményi tűzoltó-parancsnoki képzésen a 26 résztvevő elsajátítják a tűz- és káresetek felszámolási szabályait, a beavatkozás irányításával kapcsolatos ismereteket. Felkészülnek a munkahelyeken adódó tűzvédelmi szabálytalanságok felismerésére, tűz esetén az elsődleges intézkedések megtételére, a tűzvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzésére. A hallgatók elméleti és gyakorlati foglalkozásokon, csoportos konzultációkon vesznek részt, amelyeken feldolgozzák a képzési programban meghatározott anyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!