Szombathely

2013.03.25. 11:58

Törvényszéken a vascsővel verekedő

Úgy megverte egy vascsővel a férfi a nőismerősét, hogy ha az nem kapott volna időben orvosi ellátást, akár meg is halhatott volna. A büntetőügy tárgyalása hétfőn kezdődött.

Simon Erzsébet

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség H. J.-t, aki tavaly június közepén egy vascsővel súlyosan bántalmazta a nőismerősét. A büntetőper hétfőn kezdődött a Szombathelyi Törvényszéken, mégpedig a nyilvánosság kizárásával. A sértett jogi képviselője, dr. Kereszturi Mónika  kért zárt tárgyalást a bíróságtól erkölcsi és tanúvédelmi okokra hivatkozva. Az indítványhoz sem az ügyész, sem a vádlott védője nem csatlakozott. Dr. Varga Roland  bíró azonban helyt adott a kérelemnek, így a sajtó sem hallhatta a vádlott, a sértett, és a tanúk vallomását.

A vádiratban az áll, hogy H. J. és a sértett nő távoli rokonok, ismerősök, akik úgy két éve rendszeres kapcsolatot tartottak egymással, a vádlott  pénzt is szokott adni a sértettnek. Tavaly június 17-én a nő elment a vádlottal egy földútra. Kért tőle 35 ezer forintot, de H. J. nem tudott neki adni. Erre a sértett  közölte vele, hogy feljelenti. Emiatt szóváltásba keveredtek, dulakodtak. A férfi a kocsijából elővett egy vascsövet, azzal ütlegelte a nő kezét, lábát, fejét. A mozdulatlanná vált sértettet H. J. a földúton hagyta, s eltávozott a helyszínről. Amikor a bántalmazott asszony magához tért, kitántorgott a 87-es főútra, ahol egy egy ismeretlen autós sietett a segítségére. A sértettnek súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek. Ha nem került volna időben kórházba, akár meg is halhatott volna.

A bíróság kedden szakértőket hallgat meg a perben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!