Szombathely

2013.03.26. 11:29

Zsarolta a sértett a vascsöves támadót?

Elmebetegségben nem szenved, s tudatzavara sem volt annak az idős férfinak, aki tavaly vascsővel úgy megverte a nőismerősét, hogy az akár meg is halhatott volna.

Simon Erzsébet

Emberölés bűntettének kísérletét rója az ügyészség a csaknem hetvenéves H. J. rovására. A Szombathelyi Törvényszéken hétfőn kezdődött perben a nyilvánosság kizárásával hallgatták meg a vádlottat, Zs.-né H. É. sértettet s a tanúkat. A bűncselekmény tavaly nyáron történt: a vádlott egy vascsővel úgy megverte a nőismerősét, hogy ha nem került volna időben kórházba, akár meg is halhatott volna.

A keddi tárgyaláson igazságügyi orvos, valamint pszichiáter szakértőt hallgatott meg dr. Varga Roland bíró. Mint elhangzott, H. J. sem a cselekménye elkövetésekor, sem jelenleg nem szenved tudatzavarban, kóros elmeállapota kizárt. A férfi és a bántalmazott nő között az utóbbi kezdeményezésére szexuális kapcsolat volt évekig. H. J. azért bánt el az asszonnyal ilyen csúnyán, mert a nő feljelentéssel zsarolta, mondván, megerőszakolta őt. A bíróság bizonyításkiegészítés végett elnapolta a tárgyalást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!