Szombathely

2013.06.18. 14:11

Kívül-belül renoválják az AGORA-Művelődési és Sportházat

Szombathely - Megújul az AGORA-Művelődési és Sportház: 685 millió forint uniós és 73 millió forint városi támogatást fordítanak a rekonstrukcióra.

Simon Erzsébet

Funkcióbővítő beruházás kezdődik hamarosan az AGORA-Művelődési és Sportházban: uniós pályázaton 685 millió forintot nyert az önkormányzat az intézmény rekonstrukciójára és területi közösségi közművelődési központtá fejlesztésére - jelentette be kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar. A  polgármester hozzátette: az idén ötvenéves intézmény felújítási költségeit 73 millió forinttal egészíti ki a megyeszékhely  önkormányzata. A  kivitelezést és eszközbeszerzést is magában foglaló beruházás értéke így összesen 758 millió forint.

Lazáry Viktor városfejlesztésért is felelős alpolgármester elmondta: nemcsak külsőleg renoválják a szombathelyieket fél évszázada szolgáló létesítményt, hanem új funkciókat is kap a bővítést, átalakítást követően a mintegy háromezer négyzetméteres sportház. Ezúttal sikeresen vette a pályázati akadályt a város, hiszen a felújítással kapcsolatban évekkel korábban volt egy elbukott tendere az akkori önkormányzatnak, tette hozzá.  Kiemelte, hogy minden szakmailag érintettet  bevontak a tervek előkészítésébe.

Parais István, az AGORA igazgatója a funkcióbővítés kapcsán hangsúlyozta: területi közművelődési tanácsadói szolgálatnak is helyet adnak, és szociokulturális integrált működési feladataik is lesznek. A "nyitott térre", a korszerű kultúrzónába bárki betérhet, s eldöntheti, a számtalan szolgáltatás közül melyiket veszi igénybe. Az pedig a jövő terve, hogy a pincerendszert is megújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!