Szombathely

2013.10.06. 15:12

Hétfőtől: Országos Könyvtári Napok a BDK-ban

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár is csatlakozik az országos Könyvtári Napok programsorozatához október 7-13. között.

Merklin Tímea

Ennek keretében hétfőn, az első napon rendezik meg a XIX. Vas Megyei Könyvtári Napot „Új médium az olvasás- és a könyvkultúrában” címmel. Vendég lesz a gödöllői egyetemről dr. Koltay Tibor, aki az e-könyvekről beszél az „olvasás – technológia – birtoklás” összefüggésében.

A téma ausztriai tapasztalatait Roman Huditsch és Kelemen László osztják meg a résztvevőkkel. Szó lesz a mobil eszközökre alkalmazott elektronikus katalógusról, az e-könyvek szolgáltatásairól kiadói oldalról. Szerdán 9.30-kor „Akár hiszed, akár nem” címmel rendhagyó tárlatvezetés lesz a Janikovszky Éva emlékkiállításban. (Ez a program szerdán és csütörtökön is lesz 9, 10, 11 és 14 órakor.)

10 órakor annak lehetünk tanúi, hogy a könyvtárosok és könyvtárhasználók hogyan fognak össze a könyvtárkultúra népszerűsítéséért. 17 órakor a kőszegi városi könyvtárban megnyílik centenáriumi Weöres-kiállítás. Szerdán 17 órakor Spiegler Tibor tart előadást a legnépszerűbb internetes közösségi portál szombathelyi lokálpatriótái számára.

Pénteken 17 órakor a neves életmód blogger Farkas Lívia – hazatérve angliai útjáról, ahol szintén író-olvasó találkozói voltak – „Ennél zöldebb nem lesz” című könyvét mutatják be egy beszélgetés keretében. Szombaton 11 órakor búcsúztatják a Janikovszky-tárlatot Horváth Lili színművésznővel. 14 órakor Bóbita játszóház várja a kicsiket. Vasárnap rendkívüli nyitvatartás lesz 13-tól 18 óráig. Bemutatják a könyvtárat a pincétől a padlásig, és árusítják az állományból kivont könyveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!