Szombathely

2013.10.04. 14:53

Körforgalom és fejlődés

Címkék#Szombathely

Komplex városrehabilitációs pályázatot nyert a szombathelyi önkormányzat, így megújul a Körmendi út és az Óperint utca környéke.

Medics Diána

A pénteki sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester ismertette az Új Széchenyi terv által 412 millió forinttal teljeskörűen támogatott projekt hat akcióterületi fejlesztését: felújítják és energetikailag korszerűsítik az Óperint utca 18. szám alatt lévő 52 lakásos társasházat, renoválják az evangélikus és a református templom homlokzatát, fejlesztik a zöldterületet a Károlyi Gáspár téren, korszerűsítik a területen lévő gyalogátkelőhelyek megvilágítását, valamint körforgalmi csomópontot építenek ki a Kálvária utca, a Dózsa György utca, az Óperint utca és a Körmendi út kereszteződésében.

Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész és Jakab Bálint református lelkész beszéltek a projekthez kapcsolódó, az akcióterületen élők identitásának erősítését, munkaerőpiaci helyzetének és életkörülményeinek javítását célzó programokról. A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség ennek érdekében közösségépítő tevékenységek szervezését és lebonyolítását vállalja, a Szombathelyi Református Egyházközség pedig gyermektáborok szervezésével és felnőttek idegen nyelvi képzésével járul hozzá a városrehabilitációhoz.

Szakály Szabolcs, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta: a támogatási szerződés megkötését és a közbeszerzési eljárások lefolytatását követően a kivitelezési és építési munkálatok jövő év tavaszán kezdődnek, és várhatóan 2015 április 30-áig tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!