Szombathely

2013.10.23. 11:08

Nem segítséget kért a 112-n

Szombathely - Az egységes segélyhívó számon érkezett állampolgári bejelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra október 19-én 22.40-kor.

Medics Diána

A telefonáló egy korábbi rendőri intézkedéssel kapcsolatban megfogalmazott észrevételeivel foglalta le a vonalat közel tíz percen keresztül, annak ellenére, hogy a rendőrség munkatársa többször is tájékoztatta, hogy mely módon, és hol tehet ilyen jellegű bejelentést, és arra is felhívta a figyelmét, hogy cselekményével szabálysértést követ el, mert a 112-es segélyhívó vonalat nem rendeltetésének megfelelően használja. A telefonáló ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Annak érdekében, hogy a rászorulók a lehető legrövidebb időn belül kapjanak megfelelő segítséget, a rendőrség kéri a lakosságot, hogy az egységes segélyhívó számot kizárólag rendeltetésének megfelelően vegye igénybe és tartózkodjon a valótlan vagy nem kifejezetten segítségkérő hívásoktól, különben szabálysértést követ el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!