Szombathely

2013.10.28. 15:13

Öko-nap és egészséghét

Szombathely - Az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Simon István Utcai Általános Iskolája Öko-napot szervezett az egészséghéthez kapcsolódón felső diákok számára.

Merklin Tímea

A diákok a környezettudatos életmód fontosságát tanulmányozták, egyes évfolyamok megismerkedtek a Mentőállomás, a Tűzoltóság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkájával. Mások megtekintették a Vízműtörténeti Múzeumot, a Savaria moziban megnézték a Vad Magyarország című filmet. A nyolcadikosok a szennyvíztisztítással ismerkedtek, megtanulták hogy állítják elő a tisztított, a folyókat már nem veszélyeztető vizet.

Az egészséghét folytatásaként többek között roller, kerékpáros és pingpong versenyeken vehetnek részt a simonos tanulók. A Teleki iskola diákjai segítségével elsősegélynyújtás és bőrápolás területén bővíthették ismereteiket, Kúti Zsuzsanna PhD hallgató az iskola könyvtárában tartott előadást a klímaváltozásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!