Szombathely

2013.11.24. 13:45

Jó szívvel adakoztak karácsonyra

Tartós élelmiszereket gyűjtött önkéntesek segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a hét végén.

Tóth Szabolcs

Néha még várniuk is kellett az adakozóknak, hogy átadhassák az önkénteseknek a felajánlott holmikat, mégsem türelmetlenkedett senki a Metro nagyáruház kijáratánál. Itt volt az egyik helyszíne a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezte karácsonyi adománygyűjtésnek. Az áruház bejáratánál fiatal lányok szórólapot osztogattak, amelyen egy kis ajándékot kértek a nélkülözőknek, hogy ők is terített asztalnál ünnepelhessenek.

A hangosbeszélő pedig gyakorta ismertette, hogy bárki részt vehet a karácsonyi élelmiszergyűjtésben. A pénztárak mögött szombaton délelőtt Kányási Ildikó és Horváth Krisztina, a műveseállomás munkatársai pakolták az összegyűlt élelmiszereket.

-Lisztet, cukrot, olajat, tésztát, rizst, konzervet, édességet és egyebeket kaptunk, azt tapasztaljuk, hogy adakozóak az emberek hallottuk Ildikótól, aki a kollégáival, családtagokkal önkéntesként segített a tartós élelem összegyűjtésében. Az itteni adományokat a Vas megyei vesebetegek kapják. Csomagokat készítünk a felhalmozott élelmiszerekből, úgy, hogy mindegyikbe jusson mindenből, s névre szólóan adjuk át a betegeknek. Az idősebb vásárlók egy-egy kiló lisztet, cukrot tettek a kosarunkba, de voltak olyanok is, akik pénteken és szombaton is megkerestek bennünket.

Szabó Mirtill adja át Galavits Ferencnek, hátul Kovács Attila Fotó: Szendi Péter

Csutak Zoltán és a felesége lapunkból értesült az adománygyűjtésről, így szombatra időzítették a bevásárlást, hogy tudjanak segíteni. Lisztet, cukrot, olajat ajándékoztak, s mint mondták, szívesen csatlakoztak az élelmiszerbank akciójához, s áldoznak olyasmire, amivel a nehézsorsú embereket életén, ha kicsivel is, de könnyíthetnek.

Adakozhattak még a szombathelyiek a Körmendi úti Penny boltnál, s mindkét Tesco áruháznál is. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte 256 áruházban várta a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!