Szombathely

2013.12.16. 15:40

Többnyelvű iskolatáska

Felsőcsatár - Idén is megrendezték a decemberben szokásos Nemzetiségek Napját a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában.

Merklin Tímea

A diákok egy héten át nyelvi órák keretében készültek a jeles napra. Az iskola épülete ez évben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, így a nemzetiségi nap játékos és kreatív feladatai is e köré szerveződtek. A rendhagyóan szervezett nap során készültek horvát és német nyelvű órarendek, a legkisebbek többnyelvű iskolatáskákat tölthettek meg tartalommal. Az iskola nyelvi munkaközösségének tagjai által korosztályoknak kitalált, kreatív feladatok is minden gyermek tetszését elnyerték.

Kossuth Virág és Cobzaru Simion is megküzdött a feladatokkal (Fotó: Szegleti Veronika)

 

A legnagyobbak felelevenítették iskolájuk 100 évének rövid történetét egy játékkal, amellyel nem csupán nyelvi kifejezőkészségük, hanem szövegértő olvasásuk is fejlődött. A legnehezebbnek a horvát és német nyelvű képleírások bizonyultak. A tanulók e nap során tananyagon kívüli tartalommal is bővíthették nyelvi szókészletüket, megismerkedhettek a speciálisan e térségben őrzött nyelvjárások sajátságaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!