Szombathely

2013.12.11. 20:05

Vadai 16 pontot hozott a megyeszékhelyre

Szombathely - Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke lakossági fórumot tartott szerda este.

Farkas Eszter

A fórum a Kisfaludy Sándor utcában este hat órakor kezdődött. Az előadóterem zsúfolásig megtelt. A fórumon részt vett Szuhai Viktor, a DK vasi jelöltje, Vörösné Budai Mária ügyvezető alelnök és Kelemen Krisztián alelnök.

Vadai Ágnes a fórumon a „Demokratikus Koalíció ajánlata Magyarországnak" 16 pontja közül emelt ki néhányat és részletezte a hallgatóságnak. Így beszélt arról, hogy a terveik között szerepel az, hogy megszüntetik a köztelevíziót, a felszabaduló milliárdokat pedig kulturális, gyermek- és kiegyensúlyozott közéleti műsorok támogatására fordítják. Mint azt hangsúlyozta: jelenleg az M1-es csatorna nem tölti be közszolgálati szerepét, inkább a Fidesz szócsöveként funkcionál. Fontos pontként említette, hogy bevezetnék az egyharmados női kvótát az állami és tőzsdei vállalatok vezetői testületében.

Kiemelte, hogy az oktatásra is több pénzt költenének, így például minden iskolában lenne számítógép, és kinyitnák az egyetemek kapuit, méltányos tandíjat, nagyvonalú ösztöndíjat vezetnének be, valamint „angol kéttannyelvű közoktatást".

Vadai Ágnes szót emelt a Vatikáni Szerződés ellen is. A DK programja szerint felmondanák a szerződést, és szabad egyházakat szeretnének előjogok nélkül megválasztásuk esetén.

Vadai Ágnes programismertetése után a résztvevők kérdéseket tehettek fel, így például szóba került a nyugdíj és a választójog is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!