Szombathely

2014.01.31. 14:20

Esküt tettek a bizottság tagjai

Szombathely - Letették az esküt péntek délután a választási bizottság tagjai a városházán. Az országgyűlési választások április 6-án lesznek.

Farkas Eszter

Esküt tettek péntek délután a városházán a Vas megyei 1. számú országgyűlési választókerületi választási bizottság tagjai, akiket még csütörtökön a közgyűlés választott meg.

Letették az esküt a választási bizottság tagjai a városházán. Fotó: Ohr Tibor

A tagok: Horváth Kornél, dr. Hollósi Tamás, dr. Szabó Zsolt lettek, póttagoknak pedig dr. Medres Szabolcsot és dr. Mészáros Andrást választották. Vas megyében az 1. számú országgyűlési egyéni választókerület székhelye Szombathely, területe pedig Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Szombathely, Torony, Vaskeresztes. Ennek alapján a székhely település Szombathely közgyűlésének kellett az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait megválasztania, és a választott tagok megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart. A választási bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról egy szavazással döntött péntek délután a szombathelyi képviselőtestület.

Horváth Kornél, dr. Szabó Zsolt és dr. Mészáros András már a 2010. évi országgyűlési választások alkalmából is tagja volt a választási bizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!