Szombathely

2014.02.17. 14:45

Itt a farsang, áll a bál

E címmel hirdetett rajzpályázatot, Szombathelyre kiterjedően, február hónapra a Dési Huber István Általános Iskola.

Munkatársunktól

A pályázat Szombathely város óvodásait és általános alsó tagozatos iskolásait célozta meg. A felhívás így szólt az alkotni vágyó fiatalokhoz: tervezzétek meg 2014 legötletesebb farsangi maszkját. Technikai megkötés nélkül, lehetett festeni, varrni, ragasztani, vágni, gyurmázni, agyagozni. Szabadon szárnyalhatott a végtelennek titulált gyermeki fantázia.


Szalay Sára és Róza is megcsodálta a Dési iskola aulájában kiállított farsangi maszkokat (Fotó: Szendi Péter)

 

2014. február 17-én, három órakor nyílt kiállítás a Dési Huber István Általános Iskola aulájában, a pályázatra beküldött összes pályázati munkából, külön paravánon kiemelve a legjobban sikerült maszkokat. Az eseményt Kiss Péter az iskola igazgatója nyitotta meg. A gyerekek nagy aktivitásával több, mint száz alkotás érkezett be. Első alkalommal került meghirdetésre a pályázat, célja a gyerekek alkotó kedvének felkeltése volt. Népszerű témának bizonyult a mohácsiak farsangi népszokása a busójárás, emellett az állatvilág és a mesehősök is. Két kategóriában (óvódás, iskolás) díjazták az alkotó fiatalságot.

A kiállítás megtekinthető az iskola aulájában 2014. február 17-től február 28-ig 10.00 16.00 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!