Szombathely

2014.03.27. 17:15

Esküt tettek a tagok - Hetven körzetben 582-en számlálják a voksokat

Szombathely - Letették az esküt a polgármester előtt Szombathely szavazóköreinek választási bizottsági tagjai csütörtökön.

Simon Erzsébet

Mintegy félezer ember gyűlt össze az Agora–Művelődési és Sportházban csütörtökön, hogy esküt tegyen az országgyűlési választásokkal kapcsolatban. A szavazatszámláló bizottságok az önkormányzat által megválasztott és a jelölő szervezetek delegálta tagokból állnak. Dr. Puskás Tivadar polgármester mondta az eskü szövegét az 582 szavazatszámláló előtt: „Magyarországhoz, annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom, és másokkal is megtartatom. A szavazatszámláló bizottsági tagi tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom."

A polgármester hangsúlyozta: az országgyűlési választás a demokrácia ünnepe, a szavazatszámláló bizottságok a voksolásnál a törvényességet felügyelik. Elengedhetetlenül fontos a tevékenységük, amellyel a közösséget szolgálják.

Dr. Puskás Tivadar utalt a választási törvény változásaira, s arra kért mindenkit, hogy adjanak tovább a választópolgároknak minden fontos információt, legfőképpen azt, hogy menjenek el szavazni, hiszen a saját sorsuk felől döntenek április 6-án. Mindenkinek egy szavazata van, s az egyformán számít. Senkinek a voksa nem veszik el, mert a választókörzet győztese és a második helyezett közötti „különbségvoksok" az országos listára kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!