Szombathely

2014.03.11. 12:14

Aláírták a szerződést: Szombathely megveszi a belvárosi telket az EPCOS-tól

Szombathely - Aláírta a polgármester és az EPCOS ügyvezetője a vállalat belvárosi ingatlanának megvásárlásáról szóló szerződést.

Kupi Györgyi

A TDK csoporthoz tartozó EPCOS Kft. a Szent László király utcai gyárát az ipari parkban lévő telephelyére költözteti. A város 1,45 milliárd forintért vásárolja meg a cégtől a közel két hektáros területet.

Az erről szóló szerződést kedden írta alá a városházán Puskás Tivadar polgármester valamint Takács Balázs és Bernhard Koch ügyvezetők, az ünnepélyes aktuson részt vett Hans Ulrich Röder ügyvezető igazgató is.

Molnár Miklós a város gazdaságfejlesztéséért felelős alpolgármestere azzal vezette be az eseményt, hogy egy három éves együttműködés eredménye a megállapodás, másfél éve foglalkoznak a lakosságnak és a vállalatnak is problémát okozó helyzet megoldásával. Az állam három milliárd forintos adókedvezménnyel támogatja az EPCOS 10 milliárd forintos, 220 munkahelyet teremtő beruházását, amellyel nő a GDP, és ezzel a lakosság életszínvonala is.

Takács Balázs megjegyezte, épp húsz éve van jelen a cég a városban, számukra a költözés nagy pillanat: „ezzel a jövőnket biztosítjuk be„– jelentette ki. A tevékenység kikerül a helyére, az ipari parkba, a város pedig egy fejleszthető területhez jut. Az ingatlanra tervezett beruházások ugyancsak jelentős részben szolgálják a város gazdaságának további fejlesztését, a mérnökképzéshez szükséges laborok egy része kerül ide, a letelepítendő munkaerő számára bérlakások, valamint ezeket és a környékbelieket kiszolgáló vállalkozások, amellett, hogy a szomszéd iskola is itt szeretne bővíteni.

Takács Balázs fontosnak tartotta megemlíteni, hogy cég japán és német tulajdonosainak döntésében – hogy Szombathelyen történjen újabb beruházás – jelentős szerepe van a várossal most szentesített megállapodásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!