Szombathely

2014.04.14. 10:35

Ajándékot vittek Szombathely testvérvárosába

Szombathely - Kaufbeurenbe, Szombathely testvérvárosába látogatott a Premontrei Gimnázium küldöttsége.

Simon Erzsébet

A Premontrei Gimnázium két némettanára, 16 diákja és és két szerzetes az intézmény testvériskolája, a kaufbeureni Mariengymnasium invitálására töltött pár napot Németországban. A meghívás apropóját a német iskola által kétévente megrendezett nagyböjti vásár adta. Ilyenkor a gimnázium diákjai a város és a környék lakóinak egész napos vásárt rendeznek, amelyen a saját maguk készítette kézműves termékeket árulják. Az összegyűlt bevételt jótékony célra ajánlják fel, afrikai országok szegénységben élő gyermekeinek élelmezését, iskoláit támogatják.

Csoportkép a város polgármesterével, s az iskola igazgatójával (Fotó: Dr. Tóthné Bozi Edit)

A Premontrei Gimnázium diákjai is sok szép, üvegből és zsírkőből készített ékszert, díszdobozt, húsvéti motívumokkal ékesített mézeskalács figurát vittek magukkal a vásárra, amelynek bevételét örömmel és szeretettel ajánlották fel a nemes célra tudtuk meg dr. Tóthné Bozi Edittől, a kapcsolatért felelős premontreis tanártól. A gimnazisták szerepeltek a Mariengymnasium tavaszköszöntő koncertjén is: magyar népdalokkal és néptáncokkal lepték meg a közönséget. A kulturális eseményeken túl kirándulások színesítették a programot. A diákok nagy megtiszteltetésnek vették, hogy Stefan Bosse, Kaufbeuren polgármestere is fogadta a küldöttséget a városházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!