Szombathely

2014.05.28. 19:20

Majombaleset - Súlyos sérülés miatt amputálni kellett a kezét

Egy súlyos sérülés miatt kellett amputálni egy selyemmajom kezét. Az állatot a Szombathelyi Állatkórházban műtötte meg dr. Peresztegi Attila még hétfőn.

Farkas Eszter

Selyemmajom kezét amputálták a Szombathelyi Állatkórházban. Ping a majom gazdájával egészen a Balaton-felvidékről, Sáska településről utazott idáig, hogy dr. Peresztegi Attila állatorvos megműtse a kezét. A műtétre azért volt szükség, mert Ping kinyúlt a ketrecéből, és beszorult a keze. Próbálta kihúzni a kezét, ám az erőlködéstől olyan súlyosan megsérült a végtagja, hogy azt már nem tudta volna használni. Ping gazdájának egyébként 18 majma van, s van közöttük olyan, amely három végtaggal él.

Ping ébredezik a műtét után a Szombathelyi Állatkórházban (Fotó: Szombathelyi Állatkórház)

A gazda nem véletlenül választotta dr. Peresztegi Attilát a műtéthez. A szombathelyi orvos ugyanis tagja a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesületnek, s speciális ortopédiai műtétek miatt az ország számos pontjáról megkeresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!