Szombathely

2014.06.26. 17:25

Iskolatörténelmet írtak a diákok az idei országos versenyen

Szombathely - Kimagasló eredményt értek el a Herman Ottó Szakképző Iskola vadgazdálkodási technikus szakán tanuló diákok, ők végeztek az országos tanulmányi verseny első öt helyén.

Burkon László

A vadgazdálkodási technikusok országos szakmai tanulmányi versenyének idei írásbeli elődöntője rendkívül összetett és nehéz feladatsort tartalmazott. Ennek ellenére jól teljesítettek a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola diákjai, ugyanis összesen kilenc versenyzőt hívtak be a budapesti szóbeli megmérettetésre, közülük öt volt szombathelyi diák, négy pedig csongrádi.

A szóbeli döntőben a versenyzőknek összetett szakmai tételek alapján kellett számot adniuk a tudásukról az elismert szakemberekből álló nyolctagú független vizsgabizottság előtt. Biztató volt az, hogy a hermanos diákok a korai kelés, a fárasztó utazás, a többórás megpróbáltatás után is magabiztosan, csillogó szemmel jöttek ki a termekből, bízni lehetett a jó szereplésben.

A díjkiosztó ünnepségen (balról jobbra) Bögöti Gábor felkészítő tanár, Márkus Letícia, Bazsó Dávid Miklós, Szabó Martin Zsolt. Fotó: Herman iskola

A végeredmény mégis minden várakozást felülmúlt: az öt hermanos döntős lett az országos verseny első öt helyezettje. Ezzel az iskola diákjai összesítésben a 14. országos győzelmet szerezték meg, zsinórban harmadszor nyerve a megmérettetést egyéniben és csapatban egyaránt. A legjobbak: 1. Bazsó Dávid Miklós, 2. Márkus Letícia, 3. Szabó Martin Zsolt, 4. Vass Szabina, 5. Horváth Roland Tamás. Az első négy versenyző olyan kimagasló teljesítményt nyújtott, hogy a vizsgabizottság döntése alapján mentesülnek a technikus vizsga szóbeli részei alól.

Egy ilyen kimagasló és sorozatos eredmény kizárólag csapatmunka eredménye, ahol a diák, a tanár és az iskola együtt küzd egy közös célért. A sikerhez hozzájárultak a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vadászati felügyelői, valamint Börzsönyi András, az Alpokaljai Vadászati Közösség Vadásztársaságának hivatásos vadásza, akik évek óta hozzájárulnak az oladi vadőrtanulók szakmai fejlődéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!