Szombathely

2014.07.01. 13:08

Módosítanák a földtörvényt

Szombathely – A szocialisták törvénymódosítással szeretnék elérni, hogy megoldódjék a hobbikertek bérlésének ügye.

Simon Erzsébet

Csak a parlament tudja orvosolni a hobbikertet bérlők sérelmeit, ezért még a héten benyújtja a szocialista frakció az Országgyűlésnek azt a módosító javaslatot, amellyel véglegesen megoldhatják a kiskerti bérlemények problémáját – jelentette be kedden sajtótájékoztatón dr. Ipkovich György szombathelyi polgármesterjelölt és dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke.

Nemény szerint a szombathelyi közgyűlés rendeletmódosítással ideiglenesen gondoskodhatott volna arról, hogy meghosszabbítsák a szeptemberben lejáró bérleti szerződéseket. Ipkovich úgy véli, a földtörvény konstrukciós hibája, hogy az önkormányzatok egy hektár alatti területet nem gazdálkodók számára eladhatnak, bérleti jogviszonyt viszont nem létesíthetnek, mivel a törvény szerint földhasználati jogot csak a földhivatalok által nyilvántartott földművesek, vagy mezőgazdasági termelőszövetkezetek szerezhetnek. A szocialisták arra kérik a megye országgyűlési képviselőit, támogassák a módosító javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!