Szombathely

2014.08.06. 14:20

Szeptembertől több gyereket fogadhatnak az óvodában

Szombathely - Kedden polgármesteri bejárást tartottak a megújult szentkirályi Játéksziget Óvodában.

Munkatársunktól

Március elején kezdődtek el a bővítési munkálatok. Az építkezés a napokban fejeződik be, jelenleg a műszaki átadás zajlik. Ezek eredményeként nem csak egy új csoportszobát alakítottak ki, de akadálymentesítették is az épületet. Az óvoda bejárásán jelen volt dr. Puskás Tivadar polgármester, aki elmondta: Szentkirály a város egyik gyorsan fejlődő része, a környéken több lakóingatlan épült, ezáltal a terület népessége is nőtt. Mindez a gyermeklétszám alakulásában is szerepet játszott, ezért volt szükség az óvodabővítésre.

Sági József, Bereczki László és Góczáné Lovranics Mária a bejáráson. Fotó: Unger Tamás

Hogy ez megvalósulhasson, pályázatot adtak be „A szombathelyi Játéksziget Óvoda fejlesztése" címmel, amelyen 120 millió forintot nyertek. Az összegből fejlesztő-, logopédiai-, orvosi-, torna- és különszobát is létrehoztak. A polgármester hozzátette: az épület szeptember elejére nyeri el végső formáját, és reményeik szerint 120 fővel, 5 csoporttal indulhat az óvoda.

A bővítés azonban az intézmény játszóterének kárára zajlott, ugyanis nagy területet hasított ki belőle. Sági József, a körzet önkormányzati képviselője a bejáráson elmondta: az épületet övező területből félhektárnyit építettek ki, itt korszerű játékok, gyep, bokros-fás részek várják majd a gyerekeket. A jelenlévőket Bereczki László, a kivitelező cég ügyvezetője vezette körbe a megújult óvodában, ahol elmondta: az épület belső tereiben még zajlanak a burkolási munkálatok, a PVC borítás helyenként még hiányos. Az épületrészben új mosdókat is létesítettek, valamint konyha, orvosi szoba és elkülönítő is helyet kapott. A gyerekek szeptembertől tágas testnevelésteremben tornázhatnak, amelyhez egy raktárhelyiség is csatlakozik, ahol a tornaszereket elhelyezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!