Szombathely

2014.09.17. 14:30

Óvják az értékeket

Szombathely - Sírokat újít fel a Szépítő Egyesület, és nekik köszönhető, hogy libanoni cédrust ültettek Szily János püspök szobra mellé.

A Szépítő Egyesület alapvető célja, megóvni a megyeszékhely természeti, építészeti és környezeti értékeit. Ennek keretében kezdték meg a Szent Márton temetőben Hidasi Krisztina sírjának a rendbetételét. A Szent Erzsébetet ábrázoló síremlék építészeti szempontból kiemelkedő. Az egyesület munkatársai egyelőre a sír beültetését végzik el.

- A célunk a továbbiakban az, hogy a jövő évben pályázatokat nyújtunk be. Megpróbálunk a síremlékek felújítására is pénzt szerezni, ugyanis nagyon sok értékes és megőrizendő síremlék van itt a szombathelyi temetőben - fogalmazott Theisz Károly, a szombathelyi Szépítő Egyesület vezetőségi tagja.

Szintén a Szépítő Egyesület karolta fel annak a libanoni cédrusnak az ültetését, amely a Székesegyházzal szemközti térre, Szily János püspök szobra mellé került. A libanoni cédrus a Biblia egyik leggyakrabban említett növénye, mert a fönségest, a hatalmast jelenti: az eljövendő Messiás szimbóluma.

- Csináltatunk egy emléktáblát is, amelynek az avató ünnepsége szeptember 24-én fél 5-kor lesz, ahol polgármester úr és a Szépítő Egyesület elnöke fogja leleplezni az emléktáblát - nyilatkozott Bődi Lívia, az egyesület vezetőségi tagja, aki hozzátette, hogy az ünnepségen közreműködik a szombathelyi Werner-kórus, valamint ismertetik majd a kezdeményezés alapötletét, és a megvalósítás folyamatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!